Banklån

Att låna pengar på en bank är vanligt, antagligen det vanligaste sättet att låna pengar. Men även på banken finns det olika lånealternativ. Oftast vill banken ha någon form av säkerhet när du lånar pengar, t.ex. om du lånar pengar till en bostad så blir din bostad säkerheten. Det samma gäller om du vill låna pengar för att köpa en bil, då blir bilen säkerheten. Har du senare mot förmodan inte möjlighet att betala tillbaka dina pengar så har banken rätt att ta över din säkerhet. Vill man låna pengar för att starta ett företag och inte har någon form av säkerhet så kan man använda sig utav en borgensman. En borgensman är en person, ofta en vän eller en förälder som tar delvis ansvar för ditt lån. Om du senare inte har möjlighet att betala av ditt lån så går betalningsskyldigheten över till borgensmannen.

Numera är det lätt att ansöka om ett banklån, du kan ofta göra det online och du kan få svar omgående eller inom någon dag. För att få ett banklån krävs det oftast att du har en ordnad ekonomi. Har du tidigare betalningsanmärkningar är det risk att du får ett nej, då finns det andra sätt, läs mer under ”lån med betalningsanmärkning”. Även en fast inkomst är viktig när det gäller banklån, banken måste känna att du har möjlighet att kunna betala tillbaka ditt lån.

Räntan på ett banklån med säkerhet är generellt lägre än ett lån utan säkerhet. Lån utan säkerhet kallas även för blanco-lån, läs mer om dessa lån under ”Lån utan säkerhet”.

Nedan följer banker vi rekommenderar:

Freedom Finance Freedom Finance är ett fristående bolag som samlat flera långivare och deras lån under ett och samma tak. Freedom Finance erbjuder privatlån upp till 350 000 kronor. Ansök snabbt och enkelt direkt hos Freedom finance – klicka här.
ICA-banken Hos ICA-banken kan du låna 30 000 till 350 000 kronor utan säkerhet. Helt utan uppläggnings- eller aviavgifter. Det finns möjlighet att koppla ditt lån till ett låneskydd. Besök ICA-banken och ansök och få svar direkt!
Ikanobanken Ikanobanken erbjuder banklån mellan 20 000 till 350 000 kronor. Räntan sätts individuellt och beror bland annat på din inkomst och lånesumma. Hos Ikanobanken slipper du uppläggningsavgifter. Ansök direkt på Ikanobanken här!
Citibank Citibank erbjuder privatlån från 10 000 kr upp till 250 000 kr utan någon säkerhet, räntan är beroende på lånets storlek med mera. Hos Citibank kan du också samla dina lån på ett ställe för att sänka din månadskostnad. Ansök om lån hos Citibank här!

Nedan följer tjänster som underlättar för dig som ska ta ett banklån:

Lendo Lendo fungerar på liknande sätt som Credit Service, man gör alltså en låneansökan som skickas ut till flera banker och försäkringsbolag. Du får sedan flera erbjudande tillbaka och du väljer det som passar dig bäst. Gör en låneansökan hos Lendo!