Bolån / Bostadslån

Bolån är synonymt med bostadslån. Ett bolån är uppdelat i två delar, bottenlån och topplån. Bottenlånet brukar ligga runt 75 % av bostadens värde och topplånet är de resterande 25 procenten. På dessa två summor är det olika räntor. Banken anser att värdet på bostaden är minst 75 procent utav det den kostade, alltså finns det en säkerhet för de pengarna, därav en billigare räntesats. De övriga 25 procenten finns det i värsta fall ingen täckning för, därför blir denna räntesats högre, ofta cirka 2 % högre än bottenlånet. Det är därför man gärna vill betala av topplånet så snabbt som möjligt. Genom att lägga en större kontantinsats så sänker man redan topplånet från början, kan man lägga hela 25 procent av bostadens kostnad så slipper du topplånet helt.

För att få ett bolån krävs oftast att du inte har några betalningsanmärkningar, även att du har ett fast jobb. Det finns dock alternativ för dig som exempelvis precis har startat eget, studerar eller som för tillfället är arbetslös. Några aktörer som riktat in sig på dessa målgrupper är BlueStep och FreedomFinance, men det finns även andra aktörer på marknaden, se listan nedan.

Vid ett bolån kräver ofta banken att du gör en viss kontantinsats själv, denna kan varierar något, men kan vara från 5 till 25 % beroende på bostad och läge. I vissa fall finns det möjlighet att låna till hela köpeskillingen.

Nedan följer en lista på rekommenderade banker som förmedlar bolån:

Freedom Finance Freedom Finance låter dig låna upp till 95% i bottenlån. Freedom Finance hjälper dig låna som fått nej av banken. Mycket förmånliag bolån! Ansök direkt online!
BlueStep BlueStep Bostadslån erbjuder lån till ny bostad eller låter dig belåna din bostad. Du kan snabbt och smidigt direkt göra en låneansökan hos BlueStep! BlueStep är specialister på att ge lån till de som har svårt att få bolån hos traditionella låneinstitut! Gör en ansökan online – klicka här!
Ikanobanken Ikanobanken erbjuder mycket förmånliga bolån! Nu kan du låna upp til 95% i bottenlån och slippa det dyra topplånet. Ansök direkt om bolån på Ikanobanken här!
Loan24 Loan24 ger dig fler lånemöjligheter! Har du av problem att få ett lån så hjälper Loan24 dig! Loan24 ser till din framtid, inte din historia. Hos Loan24 kan du ansöka om nytt bolån, lägga om befintliga bolån samt öka belåningen på din bostad. Ansök om ett bolån online redan idag!