Billån

Att köpa en bil är ett stort beslut och involverar ofta mycket pengar. Oftast så mycket pengar att man inte har möjlighet att köpa den utan att ta ett lån. Bilhandlarna brukar kunna erbjuda någon form av finansiering men det kan löna sig att först höra med bankerna och andra kreditgivare vad deras räntesatser ligger på.

Det vanligaste är att man får låna en del av summan för att själv betala en handpenning. Återbetalningstiden för ett billån kan variera och beror på dina önskemål och ibland även på hur gammal bilen är.

En del banker kräver att du köper bilen från auktoriserad bilhandlare för att godkänna lånet, men även detta varierar. Passar det inte dig kan du alltid ta ett vanligt privatlån och köpa bilen från en privatperson.

Vid billån kan du ofta välja mellan annuitetslån eller rak amortering. Skillnaden är att du med annuitetslån betalar samma summa vid varje avbetalning av lånet (såvida räntan är samma). Med rak amortering menas att du betalar av en procentuell lika stor summa av lånet vid varje avbetalning. Detta innebär att varje avbetalning blir lite mindre då räntekostnaderna sjunker vid varje betalning.


Ikanobanken gör dig bättre rustad för en bra bilaffär antingen du köper privat eller hos bilhandlare. Låg ränta och lånebesked direkt när du söker lånet på Internet förenklar för dig. Dessutom får du gratis värdering och tillgång till bilprovningens bildiagnos!
Ansök om billån direkt hos Ikanobanken här!