Mikrolån

Mikrolån är lån som är av ringa storlek, ofta i storleksordningarna 1000, 2000 eller 3000 kronor. Mikrolån är praktiska när du är ute efter en mindre pengasumma omgående. Du kan ofta ansöka om ett mikrolån och sedan få in pengarna på ditt konto inom några minuter eller timmar.

Mikrolån används ofta till att dryga ut pengarna de sista dagarna innan löning. Det är väldigt enkelt att ansöka om mikrolån så det är samtidigt viktigt att tänka efter före; Behöver jag verkligen pengarna? Hur akut är det? Vad är kostnaderna för lånet? Och framför allt; kan jag betala tillbaka pengarna inom utsatt tid (ofta 30 dagar)?

Ansökan om lån kan man ofta göra på flera sätt, via internet, telefon eller till och med via SMS. Mikrolån via SMS kallas ibland mobillån eller SMS-lån. Det enklaste och billigaste sättet är dock att göra ansökan direkt på långivarens webbplats om det är möjligt.

Kostnaden för mikrolån är ofta en fast kostnad istället för ränta och lånet har ofta en kort återbetalningstid, oftast en månad (30 dagar).

Det finns flera aktörer på marknaden och här följer ett urval som vi rekommenderar:

Folkia Hos Folkia kan du göra så mikrolån på upp till 3000 kronor, ansöker du om lånet innan 13.00 (helgfria vardagar) har du pengarna senare samma dag! På dessa lån är det ingen ränta utan endast en fast avgift per lån. Läs mer och ansök direkt om ett lån här!
Kundfinans Kundfinans erbjuder mikrolån på summorna 2000 eller 3000 kronor. Snabbt, enkelt och utan dolda avgifter. Läs mer och ansök om ett mikrolån hos Kundfinans här!
Kredit365 Kredit365 erbjuder mikrolån på 1000, 2000 eller 3000 kronor. För att låna på Kredit365 krävs att du har ett mobilnummer som är registrerat hos nummerupplysningen eller ett personkonto hos Nordea.  Ansök direkt om lån här -  besked direkt!

Vill du jämföra lånekostnaderna för specifika summor kan du läsa mer på följande sidor:
* Låna 1000 kr
* Låna 2000 kr
* Låna 3000 kr